Когато хората станаха маймуни


copy/paste за да не мисля :) / Но господа политици да не ви се сецна нещо докато ходихте в тоалетната ? Та решихте да разигравате ? Май вече има хора със самосъзнание и уважаващи закона за разлика от ВАС които си го пишите за собствени нужди /

“Митингът” пред Александър Невски

Вече се разбра, че митингът за свободата в Интернет е преместен от “общината” в събота, от 17:00 ч., в Южния парк. На неудобно място и в неудобен ден. Защото в четвъртък по това време на “Александър Невски” имало друг митинг.

Е, аз реших да отида и да видя какъв е другият митинг. Да знам за какво са ни преместили.

Когато наближих храма, останах като гръмнат – митинг пред него имаше! Бяха не повече от сто-сто и петдесет души, но определено бяха митинг. Ум не ми побираше как може да не съм познал… Още отдалече обаче се виждаше – обещаните пенсионери ги няма, почти всички бяха младежи. Заинтригуван, се приближих.

Обикалях 5-10 минути между хората, вслушвах се в разговорите им, и тайната се разкри окончателно. Всички, без нито едно изключение, бяха дошли за митинга за свободата в Интернет! Някои току-що бяха научили, че е преместен, и бяха здравата ядосани – на никой в България не му харесва да го правят на маймуна, а напоследък ни се случва постоянно. Други знаеха, че е преместен, но бяха толкова нахъсани, че бяха дошли въпреки това – бяха насъбрали още от къщи яда, който другите събираха в момента.

При това положение, естествено, снимането на “митинга, заради който бяхме преместени”, стана излишно. Срещнах се с няколко приятели, поговорихме си малко, и се запътих обратно към работата. Беше съвършено очевидно, че “общината” ни е измамила право в очите. И се надявам да науча много скоро дали не ни е измамил точно човекът, за който си мисля – уважаемият софийски кмет и медийна звезда номер едно напоследък. Бойко Борисов. Ако е той – мечка ще го гази из блога ми. И, надявам се, не само из моя.

Интересно ми беше и още нещо. Отстрани имаше камионетка на силите за борба с безредици. По едно време пристигна втора, но си тръгна – очевидно хората не искаха да дадат повод да бъдат арестувани и пр. Някаква полицайка по някакво време била вдигала гири – какви са хората там, и защо са. Не бях там, иначе бих й отговорил: “Аз съм Данъкоплатецът, и Избирателят. Твоят работодател. Тук съм в законното си право да бъда където искам. А ти коя си, и с какво право ми нареждаш? Я се легитимирай, както изисква законът! Блогът ми плаче за името ти.” Много се увлякоха в идеята, че са над закона – време е да им припомним, че не са. И да изискваме от тях да го спазват.

Емоцията настрана, това с полицейското присъствие и реакция показва важно нещо. Полицията е била уведомена, че всякакъв възможен митинг по това време там е “незаконен” – тоест, в “общината” са знаели отлично, че друг митинг там НЯМА. Още едно доказателство, че са ни измамили право в очите.

Толкова засега. Но се надявам утре да има повече

И още:

  1. http://www.bgpetition.com/petition-torrents/index.html
  2. http://bgpetition.com/svoboda_v_internet/index.html
  3. Законът преследва онези, които са изтеглили над 400 DVD с филми
  4. Протести на „торент обществото“ в Пловдив
  5. http://torrentfreak.com/government-blocks-torrent-site-citizens-protest/
  6. http://nellyo.wordpress.com/2007/03/22/%d0%95%d0%b2%d1%80%d0%be%d0%bf%d0%b5%d0%b9%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%bf%d0%b0%d1%80%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%82-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%bc%d0%b8%d1%81/

    Да живеят Европейският парламент, и Нели Огнянова! Най-сетне някой да успее да съвмести двата елементарни факта:

    1. Авторите имат право на възнаграждение.

    2. Ако според някой закон половината население са престъпници, нещо не е наред със закона, не с населението.

About slideworld

Just a man. https://slideworld.wordpress.com/ http://prikazki.org/ http://facebook.com/prikazki.org/

Posted on 24/03/2007, in Национал, Разни, надежда. Bookmark the permalink. 1 коментар.

  1. Не съм идвала на митинга и дори сега разбирам, че е бил преместен.

    Нещо съвсем различно. Защо от ГДБОП си мислят, че като затворят тракерите ще престанем да обменяме файлове? Има и други peer-to-peer системи. Освен торентите ползвам и още 1 и съвсем естествено няма да споделя коя е :) за да не се юрнат да забраняват и нея :)

Вашият коментар