Манифест на Свободата / в Интернет , в България /


 

Или Манифест за правата на Българския Интернет Потребител /възможности за перифразиране много/

 

 1. Интернет е свободно пространство , което не е под влияние на държавата
 2. Свободата на словото не може да бъде накърнявано в място не зависещо от границите. А според конституцията :

Чл. 4. (1) Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната.

(2) Република България гарантира живота, достойнството и правата на личността и създава условия за свободно развитие на човека и на гражданското общество.

Чл. 5. (1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат.

(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

Чл. 40. (1) Печатът и другите средства за масова информация са свободни и не подлежат на цензура.

(2) Спирането и конфискацията на печатно издание или на друг носител на информация се допускат само въз основа на акт на съдебната власт, когато се накърняват добрите нрави или се съдържат призиви за насилствена промяна на конституционно установения ред, за извършване на престъпление или за насилие над личността. Ако в срок от 24 часа не последва конфискация, спирането преустановява действието си.

Чл. 41. (1) Всеки има право да търси, получава и разпространява информация. Осъществяването на това право не може да бъде насочено срещу правата и доброто име на другите граждани, както и срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала

3. При опит за някърняване на тези права – ВСЕКИ , който смята себе си за отговорен по отношение на собствената си СВОБОДА – да подкрепя инициативи / митинги , разпространяване на плакати , флаери страници обясняващи тези проблеми и др. видове не противообществени прояви / които да спомогнат за възвръщането и . Както в Българското медийно / Интернет и др. видове медии / пространство така и извън нея за да не остане не разкрит проблема
За сега това което ми дойде всеки който смята , че това отговаря на неговите възгледи нека популяризира и ако му хрумнат добри идеи , да дописва . Моля изпращайте ми къде са на slideworld-на-gmail-точка-com за да се направи лист на поддържащите сайтове / един вид да се обединим /.

Всеки един е част от това общество и обществото трябва да защити правата си!!! А не да бъде потъпквано от шепа хора – наричани управляващи и държавна власт / и зад нея / . Колко телевизии , радия , вестници ще отразят правилно и без преиначаване , събитията довели до този митинг ? А самия митинг ?

Полицията и този път ли ще бъде използвана за репресии както се случи на ЕКО митинга /проведен относно Натура 2000 , където пак имаше опит за защита на нашите права / ?

Интернет трябва да си остане място недокоснато от политиката и властта. Там всеки може да пропогандира , да проповядва , да убеждава нали това е СВОБОДАТА ! Да кажеш собствените си мисли. Не толерирам изказвания съдържащи цинизми , нито противообществените прояви нито някакви прояви на кракерство / или там както правилно трябва да бъде правилно/ на някакви сайтове.

Властвуващите / аз вече едва ли не съм крепостник / , че тях нищо не ги интересува / като права , Конституция , закони / и просто си скалъпват нелепи обвинения за да се борят с „ужасяващия“ Интернет . Та да има с какво да залъгват масите. Човек може да си направи аналогии с други времена!?!

Ако някой има възможност да :

 1. Да каже на свои приятели за инициативата .
 2. Да постне в своята страница/блог .
 3. При възможност да създаде някакъв флаер , да отпечата манифеста и/или друг вид смислен материал за да запознае околните с проблема.
 4. Ако има добри/отлични познания по друг език и възможност да го преведе и бих желал да ми го прати за да го добавя / при което ще съм му много благодарен /
 5. Да се създаде единно писмо на различни езици , което да бъде изпратено да различни Европейски / и не само / медии за да отразят митинга и така да има гласност извън България на проблема.
 6. Да се създаде сайт с тази информация събрана на едно място , пак с възможност и на друг езици да се прочете.
 7. Всеки които изявява самоинициатива да спомага за правилното разбиране на проблема с накърняването на СВОБОДАТА по своя си начин / тук всеки може да разбере как , знаейки възможностите си /
 8. Ако някой може да пусне в дадена медия повече по въпроса / печатни и др. /

 

Най – много ми се иска да се разпратят e-mail до различни чуждестрани медии за да отразят митинга. Като писмата да заинтригуват с проблема.

Подкрепям :

Zamunda.net

ArenaBg2.com

www.bgpetition.com/diskriminacia/index.html

www.nestesami.bg

Защото свободата е важна , тя ни единственото нещо което притежаваме.

Оргинал.

Митинг на 22ри март

Advertisements

About slideworld

Just a man. https://slideworld.wordpress.com/ http://prikazki.org/ http://facebook.com/prikazki.org/

Posted on 18/03/2007, in Национал, живот, надежда. Bookmark the permalink. има 1 коментар.

 1. Тука никои с никакви закони не е наясно . Няма етика , няма морал само правото на силния и подмолния .
  Трябва от малки да се изучават закони , права , Конституция – а уви това не се прави /чудя се дали не е с цел / и повечето хора се свиват . Та те не си знаят правата и полиция , министерства и др. такива се възползват защото очакват да им се премълчава . Използват се методи от преди 20 г . – сила , заплахи , арести . Ами още малко да вземат да затварят хората в някой концлагер или да ги пращат в Сибир , а ако си толкова “голям проблем” , направо да си те разстрелват.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: