Храненето!


Подбирането на храната е много важно!

Храненето е изкушение и изпитание!

Защо? Замислете се, как и с какво се храните?!? Къде се храните? Кой е приготвил храната?

Това е важен момент за да се чувствате сити и добре след закуска, обед или вечеря. Изкуство е приготвянето на храната, но удоволствието изпитано по време на храненето е също толкова важно! Ще започна един след друг въпросите.

Къде се храните?
Мястото в което похапвате?Да, замислете къде се храните и в каква е обстановката. В домът ви, на улицата или в някое местенце с готова храна. Обстановката както предразполага към добро храносмилане така и може да ви попречи. В домът си може да създадете местенце в което да се чувствате добре и всяка хапка да ви носи радост. В някой заведения постигат и това, но повечето хора прибягват или до готовите хамбургери и др. такива или отиват в някое местенце за бързо хранене. Там повечето пъти представлява шумно място с бързащи хора. Решили да хапнат без да влагат много внимание в храната. Желателно е подберете мястото добре, защото с него ще дойде и енергията във вашето меню.

Кой е приготвил храната? В допълнение да се попитаме с каква нагласа и какви продукти!?!

Кой приготвя храната и как?

Кой приготвя храната и как?Да това е изключително важен въпрос! Нима ще пожелаете някой, който е ядосан да приготвя храната или е зле здравословно? Това не мисля, че е добро решение – доверието е хубаво за това и си имаме любими местенца в които ходим, но винаги се замислят върху вкуса на храната и отношенията към нея. Не заинтересуваните бързащи да приготвят поредната порция не са за предпочитане места. Докато усмивката и радостта в приготвянето на нещо го правят изключително. Има култури в които храненето и приготвянето е почти ритуал и не се допуска храната да е приготвена от хора и място в което витаят чувства различни от положителните. Това е добре да се запомни. В гледайте се в двата образа и къде бихте предпочели?

А какви са продуктите как са съхранявани при какви условия? Това се случва да е напълно неясен въпрос и зависи от мястото в което похапвате. Дори в собствения ви дом  може да откриете развалящи се неща в хладилника, много хора трупат и забравят какво имат и купуват наново.

Как и с какво се храните?
Как и с какво се храните?Времето, което използвате за хранене – пет минути, двадесет минути, един час? Ако храната я лапате то едва ли ще ви даде някакво удоволствие. Дори погледнахте ли това което ядете или само си го поръчахте? Виждал съм хора ядещи точно за пет минути – всичко и да се задавят от бързане. Имах шеф, който вадеше от фризера нещо и го слагаше в микровълновата и след десет минути приключваше с обеда си. Виждал съм какви ли не хора и начина им на възприемане на храната. Аз лично отделям поне половин час, а отскоро и по повече. Предпочитам бавно и вкусвайки колкото се може повече от храната си. Дъвчейки бавно за да се смели добре и да не се натоварва стомахът ви с цели парчета. При по бавно похапване ще усетите всяка хапка и ще ви е нужна много по малко храна. Замислете се върху това две порции за десет минути или една за половин час!

Избора на храната е крайното звено. За него тези дни.

Продължението!

About slideworld

Just a man. https://slideworld.wordpress.com/ http://prikazki.org/ http://facebook.com/prikazki.org/

Posted on 10/02/2012, in Всекидневие, живот, хранене and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар