Rock for People


Събиране на багаж – спален чувал, яке, риза , тениска и нещо сладко за из път. Не бях убеден ,че ми се тръгва, но… реших. The Prodigy на Rock for People. Нещо което заинтригува, а и от толкова години ги слушам…
Престигаме на гарата , автобус си има до там на всеки 30м . Всички чакат. Проверяват се магазините и се търси нещо за ядене и които иска да пие. Градчето – Hradec Kralove изглежда приятно докато пътуваме през него. Тук редовно има партита и то големи . Харесах си още едно за тази година. Стигаме до последната спирка и последваме тълпата. Пълно с хора редовно се пуши трева,а бирата е в огромни количества както забелязах в тази страна освен бира и хляб друго няма. За това колко хора има през тази вечер се каза ,че са 30 000. Хареса ми ,че рядко някой ще те настъпи или нещо такова дори ,когато бях наблизо до сцената имаше място около мен. Странно ми се видя ,че хората пляскаха вместо да подскачат,викат …
Стигнахме до входа , обиколихме от всички страни мястото имаше доста охрана и 2 хеликоптера кръжаха и това ,защото имаше една малка подробност – нямахме пари за билет (50 или 80 евро) . Skunk Anansie започна с нашето пристигане – 2 големи сцени и няколко по малки и всяко място на което продаваха ядене и пиене(основно бира) се включваше с някаква музика.
И както идеята, че ще слушаме The Prodigy отвън ,а не пред сцената взе да изплува се случи… да се покаже зайчето от шапката. Мястото на което оградата се бе „поизкривила“ и … влязох с леки охлузвания и бодра крачка към сцената. За 30 м цялата групичка се събрахме пред сцената в момента в който започваше Prodigy. Това не би трябвало да стане , но се случи и започна вечерта. Следващите два часа или колкото там бяха минаха толкова бързо чух от новите парчета имаше и от всички ония толкова известни. Добро преживяване , после си джитках по сцените и намерих Pink it Black приютили се межсу няколко сцени и тълпата събрала се около тях заинтригува, правиха Брегович и какво ли още не чух и нaй-доброто изпълнение на живо на Очи чьорни.  После случих да гледам Blasted Mechanism чиито албум преди 3 години ми подариха, а сега попаднах и на живо доста добри е и малко повтарящи се.
В 3 реших ,че е най добре да си ходя имаше още някой които мислеха същото и си направихме разходка до гарата което беше за довършване на малкото останали сили. Първия влак в посоката която беше нужна се случи 5 минути след като се довлачихме и заспах веднага в него.

About slideworld

Just a man. https://slideworld.wordpress.com/ http://prikazki.org/ http://facebook.com/prikazki.org/

Posted on 06/07/2010, in Интересни, музика. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: