Зелена салата


Зелена салата

Трябват ви:

1/4 праз
100 гр. спанак

магданоз (няколко стръкчета)
Сол и олио(зехтин) – на вкус

Приготовление:

Измива се внимателно спанака и се нарязва на ситно. Вземате празът – почиствате, измивате и нарязвате на дребно. Магданоза за предпочитане да не е много на ситно за да може да се усеща и да придава своя аромат.

Всичко което сте приготвили до тук се смесва в по голяма купа (за да ви е удобно) и се разбърква старателно. Добавяте олиото и разбърквате пак, при солта постъпвате по същия начин.

Съвети:
1. Когато приготвяте храната си е задължително да сте в добро настроение.
2. Внимавайте със солта – сипвайте по-малко и разбърквайте, проверявайте дали е добре на вкус.
3. За тези които обичат оцета и го ползват на всякъде им препоръчвам да добавят лимонов сок вместо него.
4. Мислех да добавя и настърган морков, но нямах време. Може да пробвате ;)

Приятно похапване :).

About slideworld

Just a man. https://slideworld.wordpress.com/ http://prikazki.org/ http://facebook.com/prikazki.org/

Posted on 05/03/2010, in манджи, хранене and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: