Корпорации в управлението на държавата?


Всеки знае, че България е държава винаги управлявана от кофти политици и рядко се пита, защо? Освен реторично.

Защото духовните сили на хората биват подкопавани чрез използване на куха демагогия. Свободните мисли биват обезсилени и “провлачени” от разни оратори, докато у хората се създаде умора от слушането им. Истината е подлагана многократно под въпрос с което се отклонява мисълта от самата нея. И така да се изработва сред народа отвращение към ораторите с подобна ориентация. В замяна на това, държавно възприетото учение се поднася на гражданите в лека форма, така че да могат да го възприемат спокойно чрез радио, телевизия и вестници.Чрез медиите се отвлича вниманието на възрастното население от истинските социални проблеми и да се насочва към маловажни въпроси. При което Интернет се явява средството което даде СВОБОДАТА НА СЛОВОТО.

Целенасочено подриване действителните свободи – законодателство, организация и ред на изборите, преса, свобода на личността, а преди всичко система на възпитание и образование на народа (вижда се колко малко се обръща внимание на образованието и как бива извратено). Така масите остават слепи, неразумни, лишени от собствено мнение. Способността да се мисли самостоятелно, се ликвидирана чрез внедряване/преподаване на готови възгледи.

Посредством развращаване на обществото, хората са лишени от всякаква вяра в Бога. Приучавани да се задоволяват с външната страна в гонитба на удоволствия и непрекъснато търсене на нещо ново. Постоянно им се предлагат развлечения на ниво като за шестгодишни деца. Експлоатиране на емоциите на хората, усилване на склонността им да си угаждат, да задоволяват своите физически и емоционални желания (на ниво първична сигнална система). Тази цел се постига чрез непрестанни емоционални атаки и насилие (психически терор) посредством масирана пропаганда на секс, насилие и войни в медиите — особено по телевизията и в пресата. Задоволяване на първичните им желания в излишък, задръствайки ума с храна-боклук и лишавайки хората от истинската духовна храна, от която те имат нужда.

Чрез създадената продажност сред висшите държавни длъжности, правителствата са поставяни в кредиторска задлъжнялост , след предоставянето им на поредица от заеми, които съществено увеличават държавния дълг.

Международният валутен фонд и Световната банка изискват от отделните държави да подписват тайни споразумения, с които правителствата се съгласяват
– да продават основните си активи;
– да предприемат икономически стъпки, унищожителни за народите им – става въпрос за средно около 111 (сто и единадесет) изисквания. Заплашват ги, че в случай на неизпълнение ще им бъдат отказвани каквито и да било международни заеми. А никой не би могъл да оцелее без заеми, независимо дали става въпрос за частно лице, корпорация или страна – без да се заемат някакви суми и да се разполага с някакъв кредит…
Пример за това те следват една определена схема – появяват в някоя страна и подкупват местните политици да им продадат на нищожни цени водоснабдителната мрежа, железниците, телекомуникационните компании, държавните петролни компании и газови станции. Глобалистите плащат на политиците поименно, милиони долари се превеждат на сметките им в швейцарските банки. Крайният резултат на този план е безогледното робство за цялото население на съответната страна!


Изгледите две трети от населението на света да остане без чиста питейна вода до 2025 година предизвикаха първите сблъсъци в една световна битка за власт над най-основното природно богатство на Земята.
Когато Боливия търси финансиране за общественото водоснабдяване на третия по големина град, Световната банка настоява то да се приватизира. Така Bесhtеl Соrроratiоn от Сан Франсиско получава контрол върху водата на Кочабамба, дори върху тази, която пада от небето.
– Законът и договорът забраняваха да се събира дори дъждовна вода, тя беше също приватизирана.

Oскар Оливейра
Коалиция за защита на водата и живота.

– Неплатените сметки даваха на фирмата право да конфискува жилищата на длъжниците и да ги продава на търг. Хората трябваше да избират дали да ядат по-малко и да си плашат водата и другите комунални услуги, или да не пращат децата на училище, да не ходят в болницата, а да се лекуват у дома. За пенсионерите, които имаха ниски доходи, това означаваше да търсят работа на улицата.

С лозунга: „Водата е наша, дявол да го вземе!“

Хората излязоха на улицата да протестират. Цената, която тази изстрадала страна плати за заемите от Световната банка, беше приватизацията на нефтената промишленост, авиокомпанията, електрическата и телефонна компании. (В България се постигна същото с една разлика хората роптаят само помежду си , а не срещу правителствата които допускат и допуснаха това!!!).
Държавата обаче не успя да убеди боливийците, че водата е стока като всяка друга.

„Хората сплотени не ще бъдат победени!“

– Тогава видяхме как държавата защити транснационалните интереси на Bеchtel. Хората искаха вода, а не сълзотворен газ. Искаха справедливост, а не куршуми.

Тези кадри определено показват ситуацията в град Кочабамба през този петък. Градът е на практика под обсада. Боливия беше решила да защити правото на корпорацията да взима от семейства, живеещи с 2 долара на ден, до една четвърт от доходите им за вода. Колкото повече се засилваше съпротивата срещу заговора за приватизация на водата, толкова по-ожесточени ставаха сблъсъците.

– Имаше стотици младежи на по 16 или 17 години, които изгубиха ръце или крака. Някои останаха парализирани за цял живот от мозъчни травми.
А Виктор Уго Даса беше убит.

Няколко дни по-късно всичко приключва като губернатори и полиция се изпокриват, а компанията се изтегля от страната. Хората получават водата която никоя компания не трябва да отнема. Подобни събития има в много други държави. Това се случва, когато всички се сплотят.

Международните корпорации имат дълга и мрачна история на подкрепа за тиранични режими (може да се осмисли как се явява днешното правителство – като авторитарно). Като Нарцис сякаш търсят своето отражение в командните структури.

Посредством специално режисирани икономически кризи в хода на които достъпните парични средства биват изземани от оборота и по този начин се предизвиква срив в паричното стопанство на съответната държава.

НЕ СЛУЧАЙНО АРЖЕНТИНА Е ПЪРВАТА СТРАНА В ЛАТИНСКА АМЕРИКА ПРИЕЛА ГМО. ТЕ СА ПОД „ПОКРОВИТЕЛСТВОТО“ НА СВЕТОВНАТА БАНКА И МВФ!

При положение, че нашата държава обича да е слуга на двама господари има много интересно четиво по повод Русия и управлението при тях.  Препоръчвам го на всеки.

Рой или Антихлебар , 2част
––––––––––

DL – M1, M2 ; S1, S2
ThePirateBay.Org ; zamunda

––––––––––

DL – M
ThePirateBay.Org

Цялата статия в pdf от тук.

Advertisements

About slideworld

Just a man. https://slideworld.wordpress.com/ http://prikazki.org/ http://facebook.com/prikazki.org/

Posted on 14/02/2010, in Истини, Филми and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 Коментари.

  1. Въпрос на време е на всякъде по света да стане като в Боливия, но не знам дали българския народ ще е заедно със света или ще е покорна рая.

  2. много ми харесва блога, и тъй като не видях „About“ секция, пиша тука ;)
    всичките засегнати теми живо ме интересуват :)
    прибавям блога в блогрола ;)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: