Лековита салата


Лековита салата

Трябват ви:

1 краставица (малка)
1 ряпа (червена)
1 ябълка (сладка)
зелен лук (няколко бройки)

магданоз (няколко стръкчета)
копър (малко по-малко от магданоза)
чесън (зелен или малка скилидка)
Сол и олио(зехтин) – на вкус

Приготовление:

Ряпата, краставицата и ябълката се обелват (ябълката се почиства от семки и всичко останало във вътрешността като се разрязва на две). След това тези продукти се настъргват на едро. Поставят се в купата. След това измивате и нарязвате по ваше желание (за предпочитане да не е много на едро) зеления лук, магданоза и копъра.Чесъна се нарязва на ситно за да е повече като подправка и заради миризмата, а не да преобладава.

Всичко което сте приготвили до тук се смесва в по голяма купа (за да ви е удобно) и се разбърква старателно. Добавяте олиото и разбърквате пак, при солта постъпвате по същия начин.

Съвети:

1. Когато приготвяте храната си е задължително да сте в добро настроение.
2. Аз в края на приготовлението си добавих и една лъжичка настърган хрян.
3. Внимавайте със солта – сипвайте по-малко и разбърквайте, проверявайте дали е добре на вкус.
4. За тези които обичат оцета и го ползват на всякъде им препоръчвам да добавят лимонов сок вместо него.

В добавка си взех едни пълнозърнести питчици които са невероятно вкусни и с тази салата… няма по вкусно нещо. Това е ако обичате хляба, а за мен може и малко да е, но искам да имам.

2010 :)

About slideworld

Just a man. https://slideworld.wordpress.com/ http://prikazki.org/ http://facebook.com/prikazki.org/

Posted on 27/01/2010, in манджи, хранене and tagged , , , , . Bookmark the permalink. има 1 коментар.

  1. :) Салатата супер, само дето тази ябълка малко… не обичам смесването на сладко и солено.
    Да споделя нещо бързо и вкусно, което онзи ден ядох :) и после приготвих
    Гъбки, колкото мислиш, че ще ти стигнат, махаш им пънчетата и на тяхно място слагаш нарязан праз, може и малко морковче да настържеш, ако имаш под ръка, а може и да не. Та ги слагаш така напълнени в тавичка с малко зехтин и след половин час е готово хапването, може и преди и след това да ги посолиш.

    @Много хубаво, но… ако има в какво да ги опека :). Разчитам на газов котлон и в случай на готвене си правя нещо на него. А за последните две седмици имам само едно готвене и карам на сурови плодове и зеленчуци и другите неща както съм обяснил в предната статия.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: