Сто(100) маймуни


Това е една малка история за разтуха в дългите зимни нощи…

Имало едно време едни Японски учени които нямали какво да правят било малко след втората световна война, а все още не се били появили онези мутации за които мечтае всеки един истински учен. В едни от любимите им градове Хирошима и Нагасаки. За това като всеки един истински учен – почувствали скуката и започнали да се чудят какво да правят?… и умували дни и нощи над тези нерешими проблеми. Умували, умували и продължавали да умуват , защото ги налегнала скуката – не им се ядяло , не им се пило , не им се играело със електричество (защото родителите им ги посъветвали! Защото и политиката и електричеството не се виждало – значи празна работа!) и тъй като били японци и вярно слушали семейните напътствия – решили да не се бъркат в това. И така те продължавали да се чудят и маят какво ВСЪЩНОСТ да правят.
И един ден на един от тази „тайфа“ му се дояло печен картоф , а бил с жена си на един остров и се чудил кой да накара – то той видял няколко маймуни и му хрумнало!!! Ще научи маймуните да пекат картофи стига им с тези банани и листа и други такива , решил да ги по – образова.
Събрала се тази „сбирщина“ от хора с идеи и хъс за обучение. Отишли всички те на острова и без това било след войната и никой не искал да живее в близост до ядрени ями, то те си пуснали един „работен“ отпуск и започнали. Хванали се, опознали се с местните маймуни и започнали да ги учат вече да не ядат така необразовано – само като ръфат непочистени и сурови картофи , а да вкарат малко „човещинка“ в себе си и да вземат да си готвят. И така бавно и полека те започнали да ги учат да си чистят картофите от пръст и пясък и с времето да ги приготвят дори на жара (стъкната от тези мисловни глави) и така не минало много време (1-2 години) и маймуните започнали да се справят все под добре с този новопридобит навик. Учили се усърдно – нали става дума за манджичка и така ставали все по знаещи на този остров.
Не минало много време и хората започнали да забелязват за същия навик на други острови при същия вид маймуна и така навсякъде лека и полека се разпространявало знанието – все повече маймуни го придобили като навик.
Така се стигнало до заключението , че 100 маймуни е критичната маса при която се появява този ефект. Настъпва промяна в КОЛЕКТИВНОТО СЪЗНАНИЕ на този род.

–––––––––––––––––
Сега да засегна хората – какво се предава по телевизията?… Страх разбира се – нищо повече , нищо по -малко . По 1000 различни начина и то най-нагло в повечето случаи Вие – заплащайки си за тази „услуга“. Да звучи невероятно , но истината е винаги такава. Да обработваш болшинството хора е нужно много малко, караш ги да се СТРАХУВАТ. И?… ами разбира се – ТЕ СЕ СТРАХУВАТ. Затова се използва телевизията – „вълшебната пръчица“ (Holywood) . Всичко е така направено за да се премини критичната маса от „маймуни“ поне в мозъчно отношение , но повечето маймуни са добри по начало за разлика от човешките. ТЕ ОБРАБОТВАТ ХОРАТА И ТЕ СЕ СТРАХУВАТ и предават този страх на всички останало.

И има само един начин за да се промени съзнанието като се усмихвате и радвате, като не се притеснявате! Като Обичате, давате и се раздавате(до колкото можете) и прегръщате. Независимо какво е казал някой за Вас го приемайте за нещо незаинтересуващо Ви и продължете с усмивка напред и ето така всеки един ще затопля някой друг и един ден то ще настъпи промяна. НИЩО НЕ ВИ СТРУВА ОСВЕН ЕДНА УСМИВКА И РАДОСТТА КЪМ ДРУГИТЕ, няма значение те какво мислят за Вас има значение какво Вие мислите за себе си?!? И единственото нещо е ?… че сте ПРЕКРАСНИ, нищо повече, нищо по малко.

ВИЕ СТЕ ЛИЧНОСТ , не фирма и по хартата на човека Вашето име не трябва се изписва с ГЛАВНИ букви – така се изписват само корпорации. ВИЕ нямате никакви задължения към банките , защото парите са просто лист хартия!!! Те нямат покритие със злато – погледнете всяка една банкнота да пише ,че има такова покритие??? Отговора сами ще откриете ! Не подписвайте документи в които Името Ви е изписано с ГЛАВНИ букви.

Неща които съм чел + психологията на 100те маймуни и добавки от Еленко Ангелов и неговата книга.

Advertisements

About slideworld

Just a man. https://slideworld.wordpress.com/ http://prikazki.org/ http://facebook.com/prikazki.org/

Posted on 11/01/2010, in Разни, книги and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: