Една детска усмивка


Отдавна не съм се хващал да пиша нещо, но ето ,че намерих нещо което може да накара всеки да се потруди и да помогни то и да е със малко но и най-дребното нещо е все пак може да помогне.

Няма да пиша повече сами четете това което е отправено към всеки един от нас. Музика : The Streets – Stay PositiveDarina smile

Това е Дарина – до неотдавна тя беше просто усмихнато 3-годишно дете като всички останали деца по света. Преди няколко седмици семейството на Дарина научи страшната новина, че детето страда от неподозирана и ужасна болест – левкемия. (Подробности за зболяването можете да прочетете в писмото на сестра й – Лора – както и от документите в галерията).

Заболяването е от много рядка форма и единственият шанс да се спаси живота на Дарина е трансплантация на костен мозък от донор. Операцията, освен тежка е и изключително скъпа. Приблизителната сума е около 300 000 евро и семейството й е принудено да се обърне за помощ към всички вас – непознати хора, които споделят болката им и биха помогнали за спасяването на живота на тяхното малко съкровище.

Darina now

Darina & Lora Ето писмото на сестра и.

Това е моят разказ и дано той се превърне в история, пълна със спечелени битки.

В рамките на два месеца, животът ни сблъска с един от най-страшните си образи. На 06 октомври 2006 г. сестричката ми Дари бе приета по спешност, поради висока температура, отпадналост и болки в ставите в университетска болница „Света Марина” гр. Варна. Редица предполагаеми диагнози ( остър пилонефрит, Австралийски синдром, реактивен артрит) постепенно се претопиха в съмнение за заболяване на кръвта. Многобройните пункции (проби от костния мозък в гръбначния стълб и тазобедрената става) сглобиха коварната картина и потвърдиха , че сестра ми страда от остра нелимфобластна левкемия-М5.

„Сама по себе си левкемията притежава много разновидности, но с общи симптоми . При това заболяване се установява усилено образуване на гранулоцити /левкоцити/ както в костния мозък, така и в черния дроб и далака. Характерно за болестта е
10-100-кратното увеличение на клетките от левкоцитно-гранулоцитния ред, както в костния мозък, така и в кръвта. В началото преобладават оплаквания от лесна умора, загуба на апетит, гадене, тежест в лявото подбедрие. Появяват се костни болки поради разрастване на костния мозък и усиленето кръвотворене. Болните отслабват до измършавяване поради повишена обмяна.”

В случая на Дарито, ракови клетки са се натрупали в кръвта и костния мозък.След консултация с медици, отговорът на всички беше един: „Вашата разновидност е много рядко срещан случай, който в 75% от случаите завършва трагично. И все пак има лечение”
За жалост в България специалистите нямат богат опит. Като алтернативен вариант остават клиниките в чужбина.- Франция, Израел, Германия.

В момента на Дарито е назначен курс – химиотерапия. У дома на всички ни бяха обяснени последствията след подобно лечение. Не успяхме да се подготвим за ужаса, който се стовари след първия етап на химиотерапия. Неописуема е гледката през каква огромна метаморфоза е преминало тялото на това малко човече.

Кризата , в която се намираме аз и семейството ми, кошмарът , който изживяхме в дните на чакане , накараха в мен да пропищи онази част от съзнанието ми, която събра сили и пое инициативата да нададе горещ зов за помощ :

Искам да купя живота на сестра ми!

Моля, помогнете !

Лора

Bank Account:

Darina Rosenova Pencheva

PROCREDIT BANK (Central Branch)

CITY OF VARNA

1 GENERAL KOLEV STREET

TEL. +359 52 687 878

BIC: PRCBBGSF

BGN: BG83 PRCB 9230 2013 9512 15

EUR: BG06 PRCB 9230 2413 9512 10

 

http://www.save-darina.org/content/view/12/27/lang,en/ – English

http://www.save-darina.org/content/view/12/27/lang,bg/ – Дарина

http://www.save-darina.org/content/view/12/27/lang,de/ – Deutsch

Advertisements

About slideworld

Just a man. https://slideworld.wordpress.com/ http://prikazki.org/ http://facebook.com/prikazki.org/

Posted on 18/12/2006, in живот, надежда. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: